culinaire zaken .nl |
Lelawar Bali (Gekruid varkensvlees uit Bali) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 10 8 5 4 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram theelepel teentje theelepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
varkensvlees bouillon boter (bak-) sap (citroen-) knoflook sambal oelek ui trassi laos (poeder) komijn zout peper | ||
Berei- ding |
Tweederde deel van de ui wordt samen met de kruiden fijngemaakt en in boter gefruit. De rest van de ui wordt afzonderlijk gebakken. Nu wordt het fijngehakte vlees aan het mengsel van ui, knoflook en kruiden toegevoegd en gaar gebakken. Pas dan wordt het apart gebakken deel van de ui toegevoegd, samen met de bouillon. Het gerecht laten doorkoken tot het dik wordt. Als laatste de citroensap er doorheen mengen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1443 KiloJoules 344 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 23 gram 1 gram |