culinaire zaken .nl |
Gobe Betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 4 2 1 1 1 0.25 - |
gram deciliter eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
rundvlees santen kokos ui ketoembar komijn trassi suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. We gebruiken gemalen kokos. Snij het vlees in zeer dunne lapjes. Meng de uien, ketoembar, djinten, zout, suiker, kokos en dikke santen goed door elkaar. Kook hierin het vlees goed gaar. Wordt het te droog, dan santen bijvoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2264 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 26 gram 3 gram |