culinaire zaken .nl |
Gekookt rundvlees in sojasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 4 2 2 2 1 1 0.75 |
kilogram deciliter theelepel eetlepel centimeter eetlepel eetlepel stuks stuks |
runderriblap saus (soja-,chinees) maizena water gember (wortel,vers) sherry (medium) suiker rettich prei | ||
Berei- ding |
Schil en snij de rettich in grote blokjes. Snij het vlees in grote blokjes. Snij de prei in stukken, maar bewaar iets voor garnering. Breng water in een pan aan de kook. Leg het vlees erin, breng opnieuw aan de kook, haal het vlees eruit en laat uitlekken. Spoel de pan af. Doe het vlees terug in de pan, voeg gember, prei, 1.5 deciliter sojasaus en 2 eetlepels sherry toe. Breng aan de kook, terwijl u het vlees draait zodat alle kanten met de saus bedekt zijn. Giet er 0.5 liter water bij, breng aan de kook, zet het vuur zacht, doe de deksel op de pan en kookt het vlees 50 minuten. Roer er 1 eetlepel suiker door en kook circa 10 minuten zonder deksel tot het vocht ingekookt is tot circa 2 deciliter. Voeg de rettich toe en sudder nog 15 minuten. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Garneer met de prei en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3698 KiloJoules 880 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 42 gram 1 gram |