culinaire
zaken
.nl
Frikadel Smoor
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
2
2
1
1
-
-
-
-
-
gram
centiliter
sneetje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
water
brood (volkoren)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
maizena
peper ingrediënt info
ketjap (manis)
zout
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Zie voor de bereiding van het gehakt FRIKADEL PAN (PANGEHAKT IN DE OVEN). Vervolgens draait u ballen, die u in boter of margarine braadt. Voor de jus begint u met het fruiten van een gesnipperde ui, waaraan u achtereenvolgens ketjap, wat water en zout naar smaak toevoegt. In deze jus laat u de frikadellen gaar worden. Voordat u opdient, bindt u de jus met wat maizena.
Voedings-
waarde
Energie2143 KiloJoules
510 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
27 gram
1 gram