culinaire zaken .nl |
Frikadel Smoor | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 2 2 1 1 - - - - - |
gram centiliter sneetje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) water brood (volkoren) ei (kip) ui maizena peper ketjap (manis) zout zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Zie voor de bereiding van het gehakt FRIKADEL PAN (PANGEHAKT IN DE OVEN). Vervolgens draait u ballen, die u in boter of margarine braadt. Voor de jus begint u met het fruiten van een gesnipperde ui, waaraan u achtereenvolgens ketjap, wat water en zout naar smaak toevoegt. In deze jus laat u de frikadellen gaar worden. Voordat u opdient, bindt u de jus met wat maizena. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2143 KiloJoules 510 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 27 gram 1 gram |