culinaire zaken .nl |
Frikadel Pangang III (Gekruid gehakt uit de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 1.50 24 10 3 - - |
gram gram deciliter gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
rundvlees varkensvlees water boter (bak-) aardappel ei (kip) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Aardappels van te voren koken. Rund- en varkensvlees malen. Maak de aardappelen fijn, voeg het gemalen vlees en de specerijen toe en bak ze in een met boter besmeerde emaille bord in de oven gaar. Wil men bij deze frikadel wat saus hebben, dan neemt men een half kopje bouillon, 1 eetlepel ketjap en wat lemmetjespap. Giet dit er overheen, maar laat de frikadel niet langer dan 5 minuten in de oven staan, anders wordt ze weer droog. In plaats van rundvlees kan men ook kippenvlees nemen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2709 KiloJoules 645 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 36 gram 6 gram |