culinaire zaken .nl |
Frikadel Pangang I (Gekruide gehaktballetjes uit de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram stuks theelepel theelepel teentje stuks theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
spek (lap) varkenshamlap ui (sjalot) djahe sap (citroen-) knoflook ei (kip) laos (poeder) suiker sambal oelek zout | ||
Berei- ding |
Sjalotjes worden fijngesneden. Knoflook uitpersen. Spek- en hamlappen grof malen. Het ei goed loskloppen en alle ingredienten erbij doen en alles flink door elkaar mengen. Proeven of de smaak goed is. Daarna een poosje afgedekt laten staan om alles in te laten trekken. Nu balletjes maken naar eigen goeddunken en in de olie bruin bakken. Wel altijd eerst een balletje proeven. Men kan ze ook in een vuurvaste schaal in de oven gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 463 KiloJoules 110 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 15 gram 0 gram |