culinaire zaken .nl |
Frikadel Goreng II (Gekruide gehaktballetjes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 2 2 2 2 0.50 |
gram eetlepel theelepel stuks eetlepel theelepel theelepel |
gehakt (half-om-half) kokos ui (poeder) ei (kip) ketjap (manis) sambal oelek knoflook (poeder) | ||
Berei- ding |
Doe de kokos in een kom. Sprenkel de ketjap en 2 eetlepels warm water erover. Schep alles om en laat het mengsel 5 minuten staan. Maak het gehakt aan met het kokosmengsel en voeg sambal, uien- en knoflookpoeder, losgeklopte eieren en wat zout naar smaak toe. Vorm er balletjes van en sla ze iets plat. Nu kan men ze op het rooster van de barbecue leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2156 KiloJoules 513 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 23 gram 2 gram |