culinaire zaken .nl |
Doedoek Daging (Gekruide runderlappen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel theelepel theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
runderriblap santen sap (citroen-) ketoembar trassi ui komijn kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. Snij de runderlappen in stukken. Kook de stukken vlees met wat zout gaar. Bewaar de bouillon. De kruiden goed door elkaar mengen en tezamen met het vlees in wat olie lichtbruin bakken. Giet dan de santen erbij en laat dit met de deksel erop zacht stoven totdat het vocht verdampt is. Giet er wat bouillon bij en laat dit nog circa 15 minuten doorsudderen. Binden met wat bloem of aardappelmeel. Geef dit bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2263 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 22 gram 1 gram |