culinaire
zaken
.nl
Doedoek Daging
(Gekruide runderlappen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
1
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
runderriblap
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
ketoembar
trassi
ui ingrediënt info
komijn
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden.

Snij de runderlappen in stukken. Kook de stukken vlees met wat zout gaar. Bewaar de bouillon. De kruiden goed door elkaar mengen en tezamen met het vlees in wat olie lichtbruin bakken. Giet dan de santen erbij en laat dit met de deksel erop zacht stoven totdat het vocht verdampt is. Giet er wat bouillon bij en laat dit nog circa 15 minuten doorsudderen. Binden met wat bloem of aardappelmeel. Geef dit bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie2263 KiloJoules
539 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
22 gram
1 gram