culinaire
zaken
.nl
Dembaran
(Gekookte kip in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
4
5
4
3
2
2
2
2
1
0.50
0.25
-
gram
deciliter
centimeter
centimeter
stuks
stuks
stuks
schijf
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
kip
water
santen (blok) ingrediënt info
sereh
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
laos (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
trassi
asem (water) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de kruiden (koenjit, kemiris, laos en trassi) fijn en fruit ze met de fijngesneden uien in olie goudbruin. Voeg 4 deciliter water, sereh, santen, kip, asem en zout naar smaak toe. Kook het geheel tot de kip gaar is. Voeg zonodig water toe.
Voedings-
waarde
Energie2556 KiloJoules
609 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
60 gram
3 gram