culinaire zaken .nl |
Dembaran (Gekookte kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 5 4 3 2 2 2 2 1 0.50 0.25 - |
gram deciliter centimeter centimeter stuks stuks stuks schijf eetlepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip water santen (blok) sereh kemirie (noot) ui ui (rood) laos (vers) olie (zonnebloem-) kurkuma (poeder) trassi asem (water) zout | ||
Berei- ding |
Stamp de kruiden (koenjit, kemiris, laos en trassi) fijn en fruit ze met de fijngesneden uien in olie goudbruin. Voeg 4 deciliter water, sereh, santen, kip, asem en zout naar smaak toe. Kook het geheel tot de kip gaar is. Voeg zonodig water toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2556 KiloJoules 609 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 60 gram 3 gram |