culinaire zaken .nl |
Daging Manis (Gekruid zoet varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
375 125 7.50 5 4 4 4 1 1 |
gram gram centiliter eetlepel teentje eetlepel theelepel theelepel stuks |
varkensvlees boter (bak-) water olie (zonnebloem-) knoflook ketjap (manis) sambal oelek ketoembar ui | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Ui wordt fijngesneden. Snij het vlees in niet al te grote stukken. Fruit in de olie de uien en knoflook. Na 3 minuten sambal en ketoembar toevoegen. Intussen het vlees in de boter lichtbruin bakken. Daarna de gefruite ingredienten, ketjap (1 kopje) en water toevoegen. Gaar sudderen op een klein vuur tot het iets droog wordt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2669 KiloJoules 635 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 17 gram 1 gram |