culinaire zaken .nl |
Bronkos Boengkoes (Gekruid vlees in plakjes) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 5 4 4 1 1 - |
gram deciliter stuks teentje stuks theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap santen ui knoflook keluweks trassi laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snij de kleine uitjes fijn. Kook het vlees in 5 deciliter water gaar. Bewaar de bouillon, scheur het vlees in repen. Stamp de uitjes en de knoflook fijn en vermeng dit met de overige kruiden. (Uitjes en knoflook kunnen ook in de keukenmachine zeer fijn worden gemaakt). Maak de keloewekpitten fijn in de vijzel en vermeng ze met santen aangelengde trassi. Braad het uien/knoflookmengsel, voeg de keloewek en het vlees toe en laat alles in de bouillon gaarstoven. Maak van aluminiumfolie pakjes van het vlees en laat dit in de over nog even warm worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1757 KiloJoules 418 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 30 gram 4 gram |