culinaire
zaken
.nl
Bronkos Boengkoes
(Gekruid vlees in plakjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
5
4
4
1
1
-
gram
deciliter
stuks
teentje
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
varkenshamlap
santen ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
keluweks
trassi
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Snij de kleine uitjes fijn.

Kook het vlees in 5 deciliter water gaar. Bewaar de bouillon, scheur het vlees in repen. Stamp de uitjes en de knoflook fijn en vermeng dit met de overige kruiden. (Uitjes en knoflook kunnen ook in de keukenmachine zeer fijn worden gemaakt). Maak de keloewekpitten fijn in de vijzel en vermeng ze met santen aangelengde trassi. Braad het uien/knoflookmengsel, voeg de keloewek en het vlees toe en laat alles in de bouillon gaarstoven. Maak van aluminiumfolie pakjes van het vlees en laat dit in de over nog even warm worden.
Voedings-
waarde
Energie1757 KiloJoules
418 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
30 gram
4 gram