culinaire
zaken
.nl
Bebek Bali
(Gestoofde eend in gekruide saus uit Bali)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
8
4
3
3
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
schijf
theelepel
naar smaak
water
kemirie (noot)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
sambal oelek
ui ingrediënt info
djeroek poeroet
sereh (vers)
eend
salam (blad)
kurkuma (poeder)
laos (vers)
trassi
zout
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. De knoflook wordt fijngehakt.

Snij de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter half gaar. Maak uien, knoflook, sambal, trassi, koenjit, laos en kemiris fijn en voeg dit mengsel toe aan de eend. Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de ketjap. Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.
Voedings-
waarde
Energie1034 KiloJoules
246 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
5 gram
3 gram