culinaire zaken .nl |
Bebek Bali (Gestoofde eend in gekruide saus uit Bali) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 8 4 3 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
deciliter stuks eetlepel teentje eetlepel theelepel stuks stuks stuks stuks stuks theelepel schijf theelepel naar smaak |
water kemirie (noot) olie (zonnebloem-) knoflook ketjap (manis) sambal oelek ui djeroek poeroet sereh (vers) eend salam (blad) kurkuma (poeder) laos (vers) trassi zout | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De kemiris worden geraspt. De knoflook wordt fijngehakt. Snij de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter half gaar. Maak uien, knoflook, sambal, trassi, koenjit, laos en kemiris fijn en voeg dit mengsel toe aan de eend. Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de ketjap. Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1034 KiloJoules 246 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 5 gram 3 gram |