culinaire zaken .nl |
Bami Goreng Oedang (Gebakken mie met garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 200 2 2 1 1 - - - |
gram gram gram stuks theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (vers) bami garnaal (Hollands,gepeld) ui trassi knoflook laos (poeder) peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Spoel de garnalen, uit laten lekken en bestrooien met wat zout, peper, laos en nootmuskaat. Snij de spinazie in stukjes van circa 5 centimeter. Daarna wassen en uit laten lekken. Kook de bami intussen gaar en spoel die af met koud water. Uit laten lekken. Fruit de garnalen in wat olie bruin en weer uit laten lekken. Fruit in de overgebleven olie de uien, trassi en de knoflook. Voeg dan de garnalen, spinazie en de bami toe en roer alles goed door elkaar. Dien het geheel warm op en geef er atjar en een spiegelei bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1511 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 28 gram 4 gram |