culinaire
zaken
.nl
Bami Goreng Oedang
(Gebakken mie met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
200
2
2
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
stuks
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie (vers)
bami
garnaal (Hollands,gepeld)
ui ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden.

Spoel de garnalen, uit laten lekken en bestrooien met wat zout, peper, laos en nootmuskaat. Snij de spinazie in stukjes van circa 5 centimeter. Daarna wassen en uit laten lekken. Kook de bami intussen gaar en spoel die af met koud water. Uit laten lekken. Fruit de garnalen in wat olie bruin en weer uit laten lekken. Fruit in de overgebleven olie de uien, trassi en de knoflook. Voeg dan de garnalen, spinazie en de bami toe en roer alles goed door elkaar. Dien het geheel warm op en geef er atjar en een spiegelei bij.
Voedings-
waarde
Energie1511 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
28 gram
4 gram