culinaire zaken .nl |
Bami Goreng IV (Gebakken mie met varkensvlees en garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 375 375 10 6 3 2 2 1 0.50 - |
gram gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
groentemix (Chinees) mie varkensvlees (mager) garnaal (Hollands,gepeld) champignon varkenvet ei (kip) saus (soja-,chinees) uitjes (gefruit) ui krab (blik) peper | ||
Berei- ding |
De champignons worden in stukjes gesneden. Het varkensvlees wordt in stukjes gesneden. Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm 3 eetlepels vet en bak het varkensvlees. Voeg de garnalen en champignons toe. Doe er vervolgens de ketjap, zout en peper bij en laat alles circa 20 minuten zachtjes smoren. Voeg dan de groenten (peultjes, prei, tauge en wat selderie) en de krab toe en zet de pan van het vuur. Verwarm de rest van het vet en bak de mie. Doe de mie in een schaal en stort daarover de andere ingredienten. Garneer het geheel met reepjes omelet, gesnipperde ui en de gebakken ui. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 652 KiloJoules 155 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 27 gram 1 gram |