culinaire zaken .nl |
Bami Goreng III (Gebakken mie met varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 200 2.50 4 2 1 1 1 |
gram gram gram centiliter eetlepel stuks pak theelepel eetlepel |
prei kool (wit) varkensvlees (mager) saus (soja-,chinees) olie (zonnebloem-) ui mie djahe selderij (blad-) | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. Het vlees wordt kleingesneden. Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Fruit de uien lichtbruin in de olie en haal ze eruit. Daarna in dezelfde olie het kleingesneden varkensvlees met de djahe bruinbakken. Voeg dan de schoongemaakte kool, selderie en prei toe. Laat dit circa 20 minuten meebakken. Vermeng dan de gebakken groenten en vlees met de mie en de gefruite uien. Maak het geheel af met wat sojasaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 836 KiloJoules 199 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 3 gram 3 gram |