culinaire zaken .nl |
Babi Kalimantan (Gekruid varkensvlees uit Kalimantan) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 8 2 1 1 0.50 - - |
gram theelepel teentje theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
varkenshamlap sap (citroen-) knoflook djahe ui kruidnagel peper zout | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. Kook de lappen (3 stuks) met wat zout in water gaar. Laat ze uitlekken. Fruit in wat olie de knoflook en de uien. Haal dit uit de pan. Bak in dezelfde olie het vlees knappend bruin. Dus niet te weinig olie nemen. Voeg dan peper, zout, kruidnagel, djahe, citroensap en 2 kopjes van de overgebleven bouillon toe. Laat het geheel circa 10 minuten doorstoven. Het vlees kan heel blijven of in stukjes gesneden worden. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 723 KiloJoules 172 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 26 gram 1 gram |