culinaire
zaken
.nl
Babi Kalimantan
(Gekruid varkensvlees uit Kalimantan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
8
2
1
1
0.50
-
-
gram
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden.

Kook de lappen (3 stuks) met wat zout in water gaar. Laat ze uitlekken. Fruit in wat olie de knoflook en de uien. Haal dit uit de pan. Bak in dezelfde olie het vlees knappend bruin. Dus niet te weinig olie nemen. Voeg dan peper, zout, kruidnagel, djahe, citroensap en 2 kopjes van de overgebleven bouillon toe. Laat het geheel circa 10 minuten doorstoven. Het vlees kan heel blijven of in stukjes gesneden worden. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie723 KiloJoules
172 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
26 gram
1 gram