culinaire zaken .nl |
Ajam Nanas (Kip in gekruide saus met ananas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 4 3 3 2 1.50 1 1 1 0.50 |
gram mililiter theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel |
kipfilet sherry (medium) maizena sap (ananas-) ananas (schijven) water ketjap (asin) ketjap (asin) olie (zonnebloem-) maizena knoflook (poeder) | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilets in kleine stukjes en smeer ze in met een mengsel van maizena en ketjap. Braad ze nu zeer snel aan in olie en voeg er, als de kip gaat kleuren, de in twee helften gesneden ananasschijven aan toe. Laat die circa 3 minuten meesmoren met de deksel op de pan. Leg ze dan op een voorverwarmde schaal. Maak een mengsel van knoflook, maizena, ketjap, water, ananassap en enkele druppels sherry en breng dit aan de kook. Zodra het gebonden is, giet men de saus over de kip met ananas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 579 KiloJoules 138 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 25 gram 0 gram |