culinaire
zaken
.nl
Ajam Nanas
(Kip in gekruide saus met ananas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
4
3
3
2
1.50
1
1
1
0.50
gram
mililiter
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
kipfilet
sherry (medium)
maizena
sap (ananas-)
ananas (schijven) ingrediënt info
water
ketjap (asin)
ketjap (asin)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
maizena
knoflook (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilets in kleine stukjes en smeer ze in met een mengsel van maizena en ketjap. Braad ze nu zeer snel aan in olie en voeg er, als de kip gaat kleuren, de in twee helften gesneden ananasschijven aan toe. Laat die circa 3 minuten meesmoren met de deksel op de pan. Leg ze dan op een voorverwarmde schaal. Maak een mengsel van knoflook, maizena, ketjap, water, ananassap en enkele druppels sherry en breng dit aan de kook. Zodra het gebonden is, giet men de saus over de kip met ananas.
Voedings-
waarde
Energie579 KiloJoules
138 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
25 gram
0 gram