culinaire zaken .nl |
Ajam Makasar (Kip in gekruide saus uit Makasar) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 8 5 4 2 2 2 1 - - |
gram deciliter theelepel centimeter centimeter schijf stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
kip water sap (citroen-) santen (blok) sereh laos (vers) ui knoflook salam (blad) peper zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in stukken gesneden. De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. Vermeng de santen met het water en breng het met alle kruiden aan de kook. Voet er dan de kip aan toe en laat het geheel op een laag vuur zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus dik is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2087 KiloJoules 497 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 58 gram 1 gram |