culinaire zaken .nl |
Ajam Goreng Bropol (Kip gebakken in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 4.50 3 3 3 2 1 0.50 - |
kilogram deciliter teentje stuks stuks stuks theelepel stuks naar smaak |
kip santen knoflook peper (rood) salam (blad) ui laos (poeder) komkommer zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in grote stukken gesneden. De uien worden in ringen gesneden. De lomboks worden in ringetjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De komkommer wordt in schijfjes gesneden. We gebruiken dikke santen. Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, salam en wat zout. Leg de stukken kip in een pan en overgiet deze met de vermengde santen. Breng dit op een matig vuur aan de kook. Roer af en toe goed door en zet het vuur laag totdat het vocht verdampt is. Haal de pan dan van het vuur. Verhit een kopje olie en bak de stukken kip knappend bruin. Haal dan de stukken kip eruit en laat uitlekken. Leg ze op een schaal en drapeer met lombok en komkommer. Bij witte rijst serveren en de kip zo warm mogelijk opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4438 KiloJoules 1057 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 96 gram 5 gram |