culinaire zaken .nl |
Ajam Goeri (Drooggekookte pikante kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 100 5 4 2 2 2 2 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
kilogram deciliter gram centimeter stuks stuks stuks stuks schijf theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kip water kokos (geraspt) santen (blok) peper (rood) ui peper (rood) ui (rood) laos (vers) ketoembar trassi kentjoer (poeder) komijn zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kip in met zout en hak haar in 2 stukkken. Hak de uien en de lomboks fijn, maak vervolgens de kruiden fijn en vermeng de santen met water. Kook de kip met kruiden en de overige ingredienten in de santen tot ze gaar is. Dit gerecht moet droog gekookt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3224 KiloJoules 768 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 79 gram 4 gram |