culinaire zaken .nl |
Ajam Boemboe Roedjak II (Pikante kip in kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 100 4 3 3 2 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram stuks teentje eetlepel stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip santen boter (bak-) kemirie (noot) knoflook ui peper (rood) djeroek poeroet asem (zonder pit) trassi suiker zout | ||
Berei- ding |
De kip in stukken snijden en bruin braden. De opgegeven kruiden worden fijngestampt, daarna met de santen en de djoeroek-poeroet blaadjes gemengd. Daarna de saus bij de kip voegen en koken tot de kip gaar is en de saus gebonden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3469 KiloJoules 826 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 43 gram 3 gram |