culinaire zaken .nl |
Zuurkool met hausmacher | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 150 75 50 2 1 1 1 |
gram gram gram gram gram stuks stuks stuks stuks |
hausmacher kool (zuur-) puree (aardappel-) spek (rook-,mager) kaas kruidnagel ui wortel (winter-) laurier (blad) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Prik een kruidnagel en het laurierblad op de ui vast en leg dit in een pan met de gemengde zuurkool en wortel. Het geheel 20 minuten koken met water en zout. De dobbelsteentjes spek uitbakken en er doorheen roeren. Dit alles in een ovenschaal scheppen en de puree eromheen spuiten. De zuurkool beleggen met de in plakken gesneden hausmacher en bestrooien met geraspte kaas. Dit gerecht 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2995 KiloJoules 713 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 46 gram 7 gram |