culinaire zaken .nl |
Zuurkool met casselerib (Choucroute et porc fume cuit) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 750 600 100 1 40 |
gram gram gram gram deciliter gram |
kool (zuur-)![]() aardappel ![]() casselerib appel (gedroogd) wijn (wit) boter (room-) | ||
Berei- ding |
Leg in een ovenvaste schotel de helft van de zuurkool vermengd met stukjes van de gedroogde appelen. Leg hierop dikke plakken casselerib (totaal gewicht naar keuze) en dan een tweede laag zuurkool. Schenk hierover de witte wijn (of water). Bedek het geheel dakpansgewijs met plakken rauwe aardappel van een halve centimeter en besprenkel deze met de boter. Plaats de schotel circa 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden celsius. (Casselerib valt te vervangen door gebakken kotelet of speklap). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2554 KiloJoules 608 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 33 gram 13 gram |