culinaire
zaken
.nl
Zalm met zuurkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
20
4
2
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kool (zuur-)ingrediënt info
kool (wit)
boter (room-)
zalmmoot
creme fraiche ingrediënt info
prei
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de zuurkool met de fijngesneden witte kool en de in ringen gesneden prei en zout gaar. Leg de met zout bestrooide zalmmoten in een met wat boter ingesmeerde vuurvaste schaal. Leg op iedere moot een kontje boter. Zet deze schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Giet het koolmengsel af en roer er creme fraiche en een beetje cayennepeper doorheen.
Voedings-
waarde
Energie1324 KiloJoules
315 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
31 gram
3 gram