culinaire zaken .nl |
Zalm met zuurkool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 20 4 2 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kool (zuur-) kool (wit) boter (room-) zalmmoot creme fraiche prei peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Kook de zuurkool met de fijngesneden witte kool en de in ringen gesneden prei en zout gaar. Leg de met zout bestrooide zalmmoten in een met wat boter ingesmeerde vuurvaste schaal. Leg op iedere moot een kontje boter. Zet deze schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Giet het koolmengsel af en roer er creme fraiche en een beetje cayennepeper doorheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1324 KiloJoules 315 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 31 gram 3 gram |