culinaire zaken .nl |
Varkenslever met rookspek en uien (Foie de porc aux lardons et oignons) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 150 100 20 2 1 |
gram gram gram gram stuks eetlepel |
varkenslever spek (rook-,mager) boter (room-) bloem ui peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
De door de bloem gehaalde varkenslever (8 lapjes van 75 gram) amper gaar bakken en op voorverwarmde serveerschaal terzijde zetten. In de resterende bakboter schijfjes mager rookspek bakken, tesaam met (iets later) ringen van twee forse uien. De lever met mengsel van spek en uien bedekken en het geheel met gehakte verse peterselie overstrooien. Serveertip: rode kool of tutti frutti. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2519 KiloJoules 600 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 45 gram 1 gram |