culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met peultjes (zeer bijzonder: met een verfijnde wijnsaus en een lekke) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 4 2 2 1 |
gram gram eetlepel eetlepel theelepel zakje |
varkenshaas peultjes boter (room-) olie (zonnebloem-) rozemarijn saus (witte wijn-) | ||
Voor- berei- ding |
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit in een braadpan de boter. | |||
Berei- ding |
Bak de 2 varkenshaasjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Braad het vlees daarna in 15 minuten rose. Bereid de witte wijnsaus volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de rozemarijn toe en roer de saus goed door. Was de peultjes en haal ze af. Verhit in een wok de olie. Roerbak de peultjes in 5 minuten beetgaar. Snij elk varkenshaasje in schuine plakjes en verdeel deze over 4 borden. Schenk de saus over het vlees. Geef de peultjes er apart bij. Serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1480 KiloJoules 352 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 23 gram 2 gram |