culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met peultjes
(zeer bijzonder: met een verfijnde wijnsaus en een lekke)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
4
2
2
1
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
zakje
varkenshaas
peultjes
boter (room-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
saus (witte wijn-)
Voor-
berei-
ding
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit in een braadpan de boter.
Berei-
ding
Bak de 2 varkenshaasjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Braad het vlees daarna in 15 minuten rose. Bereid de witte wijnsaus volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de rozemarijn toe en roer de saus goed door. Was de peultjes en haal ze af. Verhit in een wok de olie. Roerbak de peultjes in 5 minuten beetgaar. Snij elk varkenshaasje in schuine plakjes en verdeel deze over 4 borden. Schenk de saus over het vlees. Geef de peultjes er apart bij. Serveer direct.
Voedings-
waarde
Energie1480 KiloJoules
352 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
23 gram
2 gram