culinaire zaken .nl |
Varkensfilet met mais | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
- - 1.20 500 1.50 50 30 3 3 - - |
naar smaak naar smaak gram gram deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
tijm laurier (poeder) varkensfilet doperwt (diepvries) olie boter (room-) boter (room-) wortel maiskolf peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De oven voorverwarmen. Plaats het geboterde varkensgebraad in de hete oven, tot het goudbruin ziet. Maak dit met enkele lepeltjes water nat en bestrooi het met zout en peper. Verlaag de temperatuur lichtjes. Reken op een braadtijd van 1 uur tot 5 kwartier. Laat de maiskolven 15 minuten in gezouten en kokend water pocheren (ontdaan van blad). Gebruik eventueel diepvriesmais. Laat ze uitdruipen en afkoelen en maak vervolgens de korrels los. Schrap de wortelen en snij deze in schijven. Warm een mengsel van boter en olie in een cocotte op. Voeg de erwtjes, wortelen, zout, peper, tijm en laurier toe. Maak dit zo nodig nat met een beetje water. Voeg de uitgelekte mais aan de bijna gare groente toe. Dek alles af en bak het af op een zacht vuur. Serveer het vlees zonder koord, omringd met de groente en de saus apart. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1657 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 8 gram 7 gram |