culinaire
zaken
.nl
Varkensfilet met mais
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
-
-
1.20
500
1.50
50
30
3
3
-
-
naar smaak
naar smaak
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tijm ingrediënt info
laurier (poeder)
varkensfilet
doperwt (diepvries)
olie ingrediënt info
boter (room-)
boter (room-)
wortel
maiskolf
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De oven voorverwarmen. Plaats het geboterde varkensgebraad in de hete oven, tot het goudbruin ziet. Maak dit met enkele lepeltjes water nat en bestrooi het met zout en peper. Verlaag de temperatuur lichtjes. Reken op een braadtijd van 1 uur tot 5 kwartier. Laat de maiskolven 15 minuten in gezouten en kokend water pocheren (ontdaan van blad). Gebruik eventueel diepvriesmais. Laat ze uitdruipen en afkoelen en maak vervolgens de korrels los. Schrap de wortelen en snij deze in schijven. Warm een mengsel van boter en olie in een cocotte op. Voeg de erwtjes, wortelen, zout, peper, tijm en laurier toe. Maak dit zo nodig nat met een beetje water. Voeg de uitgelekte mais aan de bijna gare groente toe. Dek alles af en bak het af op een zacht vuur.
Serveer het vlees zonder koord, omringd met de groente en de saus apart.
Voedings-
waarde
Energie1657 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
8 gram
7 gram