culinaire zaken .nl |
Ui-gehaktschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2.50 100 90 30 3 1 - - |
gram deciliter gram gram gram stuks stengel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) saus (tomaten-) kaas (Danish Blue) noot (wal-) boter (room-) ui selderij (bleek-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De uien pellen en in dunne ringen snijden. De walnoten grof hakken. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengel wassen en klein snijden. | |||
Berei- ding |
De boter in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) in 2 minuten op 100% heet laten worden. De uiringen erdoor scheppen en (onafgedekt) in 5-7 minuten op 100% zacht laten worden. Tussendoor 1 maal doorscheppen. Het gehakt toevoegen en (onafgedekt) in 5-6 minuten op 100% grijs laten kleuren. Tussendoor 2 maal goed roeren. De noten, bleekselderij, tomatensaus en zout en peper naar smaak toevoegen en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 70% verwarmen. Intussen de kaas verbrokkelen en deze 2 minuten voor het verstrijken van de bereidingstijd door het gerecht roeren. De schotel (afgedekt) 5 minuten laten nagaren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2955 KiloJoules 704 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 32 gram 8 gram |