culinaire
zaken
.nl
Ui-gehaktschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2.50
100
90
30
3
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stengel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
saus (tomaten-)
kaas (Danish Blue)
noot (wal-)
boter (room-)
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De uien pellen en in dunne ringen snijden. De walnoten grof hakken. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengel wassen en klein snijden.
Berei-
ding
De boter in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) in 2 minuten op 100% heet laten worden. De uiringen erdoor scheppen en (onafgedekt) in 5-7 minuten op 100% zacht laten worden. Tussendoor 1 maal doorscheppen. Het gehakt toevoegen en (onafgedekt) in 5-6 minuten op 100% grijs laten kleuren. Tussendoor 2 maal goed roeren.
De noten, bleekselderij, tomatensaus en zout en peper naar smaak toevoegen en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 70% verwarmen. Intussen de kaas verbrokkelen en deze 2 minuten voor het verstrijken van de bereidingstijd door het gerecht roeren. De schotel (afgedekt) 5 minuten laten nagaren.
Voedings-
waarde
Energie2955 KiloJoules
704 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
32 gram
8 gram