culinaire
zaken
.nl
Tong a la meuniere
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
40
20
4
1
0.50
-
-
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
tong
peterselie ingrediënt info
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de tongen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met wat zout en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Haal de tongen door wat bloem. Verhit 100 gram van de boter in een grote koekepan en bak hierin de tongen in 6 minuten per kant mooi bruin en gaar. Leg de gebakken tongen op een schaal en houd ze warm. Voeg de rest van de boter aan de bakboter toe en laat deze smelten. Voeg het resterende citroensap aan de boter toe en schenk het boter-citroensapmengsel over de vissen. Garneer het gerecht met wat partjes citroen en enkele toefjes peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1342 KiloJoules
320 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
1 gram
0 gram