culinaire zaken .nl |
Tong a la meuniere | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 40 20 4 1 0.50 - - |
gram gram theelepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) bloem sap (citroen-) tong peterselie citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Was de tongen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met wat zout en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Haal de tongen door wat bloem. Verhit 100 gram van de boter in een grote koekepan en bak hierin de tongen in 6 minuten per kant mooi bruin en gaar. Leg de gebakken tongen op een schaal en houd ze warm. Voeg de rest van de boter aan de bakboter toe en laat deze smelten. Voeg het resterende citroensap aan de boter toe en schenk het boter-citroensapmengsel over de vissen. Garneer het gerecht met wat partjes citroen en enkele toefjes peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1342 KiloJoules 320 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 1 gram 0 gram |