culinaire zaken .nl |
Terrine van vis | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 2 100 4 2 1 - - |
gram deciliter gram theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
visfilet room (slag-) zalm (gerookt) sap (citroen-) eiwit courgette (groen) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verwijder eventueel achtergebleven graten uit de visfilets (kabeljauw, schelvis, heilbot). Was de filets, dep ze droog en snij ze in stukken. Pureer de vis met peper, zout, citroensap en de eiwitten in een keukenmachine tot het mengsel zeer fijn is. Bewaar de mousse tot gebruik in de koelkast. Boen de courgette goed schoon en snij er in de lengte met een kaasschaaf dunne plakken van. Breng ruim water aan de kook en laat de courgetterepen 1 minuut koken. Neem ze uit de pan en spoel ze af onder koud water. Bekleed een ingevette cakevorm met plakken courgette. Klop de slagroom stijf en schep hem luchtig door de vismousse. Schep de helft van de vismousse voorzichtig in de vorm. Strijk de bovenkant glad en dek hem af met repen courgette. Zet de mousse afgedekt in een schaal met kokend water. Laat de terrine in een voorverwarmde oven (150) in 1 uur gaar worden. Neem de terrine uit de oven en laat hem afkoelen. Stort hem en serveer hem in plakken gesneden met bijvoorbeeld dillesaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2105 KiloJoules 501 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 41 gram 1 gram |