culinaire zaken .nl |
Taco's met gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 6 50 6 2 1 1 0.25 |
gram centiliter gram stuks stuks zakje zakje krop |
gehakt (runder-) water kaas (belegen) tacoschelp tomaat tacosausmix kruidenmix (taco-) sla (ijsberg-) | ||
Voor- berei- ding |
Meng de inhoud van het zakje taco sausmix met 170 ml warm of koud water. Goed roeren en 15 minuten laten staan. Snij de sla klein. Snij de tomaat in stukjes. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Rul het gehakt en laat het vet uitlekken. Voeg onder voortdurend roeren het water en de taco seasoningmix toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het zonder deksel op de pan 15 a 20 minuten pruttelen totdat het overtollige vocht verdampt is. Plaats ondertussen de tacoschelpen circa 5 minuten in een voorverwarmde oven. Vul de warme schelpen met circa 5 theelepels van het gehaktmengsel en doe hier ijsbergsla, stukjes tomaat, geraspte kaas en tacosaus overheen | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2292 KiloJoules 546 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 30 gram 2 gram |