culinaire zaken .nl |
Taco's met chorizo | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 1 1 50 50 4 4 1 0.50 |
gram gram deciliter deciliter gram gram stuks stuks eetlepel zakje |
gehakt (runder-) prei saus (taco-) wijn (wit) worst (chorizo) olijf (zwart,pitvrij) olijf (groen,gevuld) tacoschelp olie kruidenmix (Mexicaans) | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180øC. Was de prei en snij ze in reepjes. Snij de chorizo in reepjes. Snij de zwarte olijven in vieren. Snij de gevulde olijven in plakjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en bak de helft van de prei al omscheppend bruin. Voeg het gehakt, de kruidenmix, de chorizo en de witte wijn toe en laat het geheel circa 10 minuten bakken tot al het vocht verdampt is. Leg de tacoschelpen circa 5 minuten in de oven. Roer de olijven door de saus en verwarm de saus nog even. Verdeel de achtergehouden prei over de taco's en schep de saus erop. Garneer met in plakjes gesneden olijven. Geef er milde tacosaus bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2265 KiloJoules 539 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 21 gram 1 gram |