culinaire zaken .nl |
Spinaziestamppot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | Stamppot | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 50 5 150 |
gram deciliter gram eetlepel gram |
spinazie melk (halfvol) ![]() kaas (oud) seroendeng puree (aardappel-,instant | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Breng de melk met 4 deciliter water en wat zout aan de kook. Roer van het vuur af de pureepoeder en de kaas er goed door. Schep er deel voor deel de spinazie door. Laat de groente slinken en maak de stamppot door en door warm. Strooi de seroendeng erover. Lekker met slavinken en ketjapsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 760 KiloJoules 181 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 14 gram 5 gram |