culinaire zaken .nl |
Spinazietaart Harlem | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | Hartige Taart | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 150 30 10 5 2 - - |
gram gram gram plakje stuks stuks naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) kaas boter (room-) bladerdeeg ei (kip) ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Bak in de boter de uien glazig. Voeg daar de spinazie aan toe en kook deze flink in. Verdeel intussen de bladerdeegplakjes over een taartvorm met een diameter van circa 22 centimeter. Hou er vier van over voor de toplaag. Klop de eieren los en voeg de geraspte kaas, het zout en de peper toe aan het mengsel. Als de spinazie voldoende is ingekookt, kan het eiermengsel er door heen worden gespateld. Giet het geheel in de taartvorm. Plaats de vier achtergehouden plakjes bladerdeeg over de spinazie. druk goed aan. Plaats circa 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3316 KiloJoules 790 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 32 gram 7 gram |