culinaire zaken .nl |
Spinazie met een korstje | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
475 1 30 5 2 1 - |
gram deciliter gram eetlepel sneetje stuks naar smaak |
spinazie wijn (wit) meel (volkoren-) olie (olijf-) brood (volkoren) ui zout | ||
Berei- ding |
Was de spinazie goed en laat ze uitlekken. Snipper de ui fijn. Snij de dikke nerven van de spinazie. Fruit de gesnipperde ui in ongeveer de helft van de olie in een pan met dikke bodem. Snij de spinazie vrij grof en voeg haar, zodra de ui glazig is erbij. Zet het vuur wat lager en fruit de spinazie zachtjes tot ze juist gaar is. Vermeng in die tijd het meel met een eetlepel olie. Voeg er het kookvocht van de spinazie aan toe en roer het goed door het meelmengsel. Roer dit door de spinazie en blijf roeren tot het bindt. Giet de witte wijn erbij en voeg het zout toe. Roer dit goed door elkaar. Neem dan de pan van het fornuis. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3). Verhit de rest van de olie, ongeveer in een andere pan en bak hierin het broodkruim tot het bruin en bros is. Doe de spinazie over in een platte vuurvaste schaal en bestrooi met gebakken broodkruimels. Bak de spinazie ongeveer 15 minuten boven in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1032 KiloJoules 246 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 7 gram 5 gram |