culinaire zaken .nl |
Spinazie in ansjovis-roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 16 1 1 - - |
gram eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) room (koffie-) knoflook (poeder) ansjovis (pasta) zout vleesextract | ||
Berei- ding |
De diepvriesspinazie met 2 eetlepels water en zout bij middelmatige warmte in ongeveer 15 minuten ontdooien en verwarmen. Ondertussen de room en overige ingredienten in een pan koken totdat 1/3 verdampt is en een smeuige saus ontstaan is. De verwarmde spinazie door de saus mengen, op smaak afmaken en serveren. Hierbij smaken aardappelpuree en kasselerib heerlijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2640 KiloJoules 629 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 11 gram 5 gram |