culinaire
zaken
.nl
Spikkelbonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
5
gram
deciliter
eetlepel
boon (wit,droog)
kefir ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de bonen, week ze een nacht en laat ze uitlekken. Giet er schoon water op. Breng ze aan de kook en kook de bonen met het deksel op de pan zachtjes gaar en voeg eventueel nog water toe. Of neem een potje bonen, deze hoeven alleen maar opgewarmd te worden. Laat de bonen uitlekken en schep hier de kefir bij, samen met 4/5 van de peterselie. Verwarm de bonen maar laat deze niet meer koken. Doe de bonen met kefir over in een warme schaal en dien het op met de rest van de fijngehakte peterselie erover gestrooid.
Voedings-
waarde
Energie815 KiloJoules
194 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
15 gram
10 gram