culinaire zaken .nl |
Spikkelbonen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 5 |
gram deciliter eetlepel |
boon (wit,droog) kefir peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Was de bonen, week ze een nacht en laat ze uitlekken. Giet er schoon water op. Breng ze aan de kook en kook de bonen met het deksel op de pan zachtjes gaar en voeg eventueel nog water toe. Of neem een potje bonen, deze hoeven alleen maar opgewarmd te worden. Laat de bonen uitlekken en schep hier de kefir bij, samen met 4/5 van de peterselie. Verwarm de bonen maar laat deze niet meer koken. Doe de bonen met kefir over in een warme schaal en dien het op met de rest van de fijngehakte peterselie erover gestrooid. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 815 KiloJoules 194 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 15 gram 10 gram |