culinaire zaken .nl |
Spaanse visschotel met olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 1 10 3 1 1 - - |
gram gram deciliter stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel (schijfjes) zeepaling wijn (wit,droog) olijf (zwart,pitvrij) olie (olijf-) ui sap (citroen-) peper zout | ||
Berei- ding |
In koekepan olie verhitten. Aardappelschijfjes en ui circa 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe keren. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Ovenschaal invetten. Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. Vis in ovenschotel leggen. Aardappelmengsel en olijven om vis schikken. Bestrooien met zout en peper. Wijn over vis schenken. Afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven visschotel in circa 20 minuten bakken. Folie verwijderen. In nog circa 10 minuten gaar en lichtbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1847 KiloJoules 440 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 6 gram 9 gram |