culinaire zaken .nl |
Scholfilets met gele paprika en groene kruiden (Scholfilet vervangen door schar en tong) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 8 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram stuks stuks eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kruiden (gemengd) scholfilet (diepvries) paprika (geel) olie (zonnebloem-) bouillon (vis-,tablet) ui boter (room-) sap (citroen-) kruiden (keuken-,italiaan peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de paprika's en ui in dunne reepjes en bak ze in de olie in 5 minuten zachtjes glazig. Voeg 0.5 deciliter visbouillon en het citroensap toe, aan de kook brengen en even laten koken. Voeg de kruiden toe en de peper en het zout naar smaak. Beboter een ronde magnetronschaal. Leg de scholfilets in de schaal (staartstukken naar het midden op elkaar). Verdeel het paprikamengsel erover. Dek d schaal af, maar sluit deze niet helemaal. Laat de vis in 3 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds 2x een kwartslag. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 565 KiloJoules 135 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 1 gram |