culinaire
zaken
.nl
Scholfilets met gele paprika en groene kruiden
(Scholfilet vervangen door schar en tong)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
8
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kruiden (gemengd)
scholfilet (diepvries)
paprika (geel) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
ui ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
kruiden (keuken-,italiaan
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de paprika's en ui in dunne reepjes en bak ze in de olie in 5 minuten zachtjes glazig. Voeg 0.5 deciliter visbouillon en het citroensap toe, aan de kook brengen en even laten koken. Voeg de kruiden toe en de peper en het zout naar smaak. Beboter een ronde magnetronschaal. Leg de scholfilets in de schaal (staartstukken naar het midden op elkaar). Verdeel het paprikamengsel erover. Dek d schaal af, maar sluit deze niet helemaal. Laat de vis in 3 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds 2x een kwartslag.
Voedings-
waarde
Energie565 KiloJoules
135 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
2 gram
1 gram