culinaire zaken .nl |
Schnitzelreepjes in babi-pangangsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 250 35 4 4 4 1.50 1 |
deciliter gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
saus (babi pangang-) rijst (snelkook) boter (room-) varkensschnitzel (ongep.) saus (hoisin-,zoetzuur) seroendeng olie ui | ||
Berei- ding |
Vlees in dunne reepjes snijden. In kom vlees doen. Hoisinsaus erdoor roeren. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bakken. Met deksel op pan vlees nog 5 minuten bakken. Saus erdoor roeren. Vlees in nog eens 5 minuten gaar laten worden. Intussen in pan rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Rijst en seroendeng erdoor roeren. Overdoen in schaal. Vleessaus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met: worteltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2146 KiloJoules 511 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 48 gram 1 gram |