culinaire zaken .nl |
Schnitzel (gehakt) (Serveren met bearnaisesaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 25 6 4 2 1 1 |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
gehakt (half-om-half) boter (room-) meel (paneer-) saus (bearnaise-) peterselie kruiden (gehakt-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Klop het ei los. Meng het gehakt (mag ook rundergehakt zijn) met 2 eetlepels van het losgeklopte ei, de gehaktkruiden en de peterselie. Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk ze tussen 2 stukjes huishoudfolie plat. Haal de gehaktlapjes eerst door de rest van het losgeklopte ei en dan door de paneermeel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Bak de gehaktschnitzels in de hete boter aan beide kanten bruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3048 KiloJoules 726 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 29 gram 2 gram |