culinaire
zaken
.nl
Schnitzel (gehakt)
(Serveren met bearnaisesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
25
6
4
2
1
1
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
gehakt (half-om-half)
boter (room-)
meel (paneer-)
saus (bearnaise-)
peterselie ingrediënt info
kruiden (gehakt-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Klop het ei los. Meng het gehakt (mag ook rundergehakt zijn) met 2 eetlepels van het losgeklopte ei, de gehaktkruiden en de peterselie. Vorm van het gehakt 6 balletjes en druk ze tussen 2 stukjes huishoudfolie plat. Haal de gehaktlapjes eerst door de rest van het losgeklopte ei en dan door de paneermeel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Bak de gehaktschnitzels in de hete boter aan beide kanten bruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie3048 KiloJoules
726 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
29 gram
2 gram