culinaire zaken .nl |
Rosbief (gebraden) met prei-ketjapsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 75 50 4 2 |
gram gram gram eetlepel stuks |
runderrosbief tauge boter (room-) ketjap (manis) prei | ||
Voor- berei- ding |
Dep het vlees droog met keukenpapier. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het, met een deksel schuin op de pan, in 20 minuten rose. Keer het vlees af en toe. Maak intussen de preien schoon en snij het witte en lichtgroene gedeelte in luciferdunne reepjes van circa 4 centimeter lengte. Was de tauge en laat hem uitlekken. Neem het vlees uit de pan en laat het, afgedekt met aluminiumfolie, even rusten. Roerbak de preireepjes 30" in het braadvet. Roer de ketjap en 5 eetlepels water door de prei en breng het vocht al roerende aan de kook. Schraap hierbij alle aanbaksels van de panbodem los. Schep de tauge door de saus en breng het geheel op smaak met peper. Snij de rosbief in plakken en lepel de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2246 KiloJoules 535 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 27 gram 3 gram |