culinaire
zaken
.nl
Rosbief (gebraden) met prei-ketjapsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
75
50
4
2
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
runderrosbief
tauge ingrediënt info
boter (room-)
ketjap (manis)
prei
Voor-
berei-
ding
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het, met een deksel schuin op de pan, in 20 minuten rose. Keer het vlees af en toe. Maak intussen de preien schoon en snij het witte en lichtgroene gedeelte in luciferdunne reepjes van circa 4 centimeter lengte. Was de tauge en laat hem uitlekken. Neem het vlees uit de pan en laat het, afgedekt met aluminiumfolie, even rusten. Roerbak de preireepjes 30" in het braadvet. Roer de ketjap en 5 eetlepels water door de prei en breng het vocht al roerende aan de kook. Schraap hierbij alle aanbaksels van de panbodem los. Schep de tauge door de saus en breng het geheel op smaak met peper. Snij de rosbief in plakken en lepel de saus erover.
Voedings-
waarde
Energie2246 KiloJoules
535 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
27 gram
3 gram