culinaire zaken .nl |
Risotto | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 150 30 25 2 0.50 - - |
deciliter gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon rijst kaas (gruyere) boter (room-) kaas (parmezaans) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Fruit de sjalotten in de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roerbak de korrels tot ze glazig zijn. Overgiet de rijst met bouillon, kruid met peper en zout en laat de rijst in 20 minuten op een zacht vuurtje gaarkoken. Laat intussen de artisjokbodems goed uitlekken en snij ze in stukjes. Verwarm ze even in de rest van de boter. Meng de groenten door de rijst. Was de peterselie, hak fijn en strooi over de risotto. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |