culinaire zaken .nl |
Rijst met wintergroente | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:26 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 185 15 4 1 1 0.30 - - |
deciliter gram gram stuks stuks stuks knol naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) rijst boter (room-) wortel ui prei selderij (knol-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snipper de ui. Maak de prei schoon was ze en snij ze in reepjes. Vervolgens de knolselderij schillen, wassen en in reepjes snijden. Hierna de worteltjes schoonmaken, wassen en in schijfjes snijden. Verhit de groenten met de boter in een gesloten magnetronschaal 4.5 minuut op 750 Watt. De rijst met het vleesbouillon toevoegen in een gesloten magnetronschaal en verhit dit 6 minuten op 750 Watt. Vervolgens de groenterijst omroeren en 15.5 minuut verder verhitten op 375 Watt. Maak de groenterijst met zout en peper op smaak en laat afgedekt het nog 12 minuten buiten de oven laten staan voor het opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2049 KiloJoules 488 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 10 gram 5 gram |