culinaire
zaken
.nl
Rijst met wintergroente
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
185
15
4
1
1
0.30
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
knol
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
rijst ingrediënt info
boter (room-)
wortel
ui ingrediënt info
prei
selderij (knol-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de ui. Maak de prei schoon was ze en snij ze in reepjes. Vervolgens de knolselderij schillen, wassen en in reepjes snijden. Hierna de worteltjes schoonmaken, wassen en in schijfjes snijden. Verhit de groenten met de boter in een gesloten magnetronschaal 4.5 minuut op 750 Watt. De rijst met het vleesbouillon toevoegen in een gesloten magnetronschaal en verhit dit 6 minuten op 750 Watt. Vervolgens de groenterijst omroeren en 15.5 minuut verder verhitten op 375 Watt. Maak de groenterijst met zout en peper op smaak en laat afgedekt het nog 12 minuten buiten de oven laten staan voor het opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2049 KiloJoules
488 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
98 gram
10 gram
5 gram