culinaire zaken .nl |
Ragout met yoghurtsaus (Elbasan (yogurtlu Et)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 01:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 500 60 4 - - |
deciliter gram gram stuks naar smaak naar smaak |
yoghurt kalfsvlees boter (room-) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dobbelstenen en kook het vlees 40 minuten in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Schep het vlees uit de bouillon en bak het in 2 eetlepels boter circa 12 minuten. Laat het vlees vervolgens afkoelen. Roer de eieren door elkaar, voeg de yoghurt, de rest van de boter en wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Leg het vlees in een beboterde soufflevorm, verdeel het yoghurtmengsel er gelijkmatig over en zet de soufflevorm circa 30 minuten in de warme oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1965 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 39 gram 0 gram |