culinaire zaken .nl |
Pizza tropicana | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 25 5 4 2 1.50 1 - - |
gram gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) kaas (belegen,Goudse) boter (room-) perzik (blik) ananas (schijven) kokos kruiden (nasi-) paprika (rood) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 4 pizza's van ongeveer 18 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus over de pizza's. Verhit de boter en bak het gehakt met een vork rul. Voeg de kruiden toe en laat het gehakt op matig vuur nog ongeveer 4 minuten bakken. Voeg naar smaak zout en peper toe en neem de pan van het vuur. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij in reepjes. Snij de perziken in schijfjes. Verdeel het gehakt over de pizza's. Leg in het midden van elke pizza een ananasschijf en daar omheen de schijfjes perzik en de reepjes paprika. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin en strooi de kokos erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2751 KiloJoules 655 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 25 gram 4 gram |