culinaire zaken .nl |
Pizza Romana | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 20 2 1 |
gram gram gram stuks eetlepel |
spek (ontbijt-) kaas (oud,Goudse) boter (room-) ui ![]() basilicum (vers) ![]() | ||
Berei- ding |
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 2 pizza's van ongeveer 20 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus en de basilicum over de pizza's. Snij het ontbijtspek in reepjes. Verhit de boter en bak het spek knapperig uit. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en bak de uiringen in het achtergebleven vet zachtjes ongeveer 12 minuten, schep de ui om. Verdeel achtereenvolgens de uitgebakken spekjes; een kwart van de kaas, de ui en de rest van de kaas over de pizza's. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2106 KiloJoules 501 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 21 gram 2 gram |