culinaire
zaken
.nl
Pizza Romana
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
20
2
1
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
spek (ontbijt-)
kaas (oud,Goudse)
boter (room-)
ui ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
Berei-
ding
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 2 pizza's van ongeveer 20 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus en de basilicum over de pizza's. Snij het ontbijtspek in reepjes. Verhit de boter en bak het spek knapperig uit. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan en bak de uiringen in het achtergebleven vet zachtjes ongeveer 12 minuten, schep de ui om. Verdeel achtereenvolgens de uitgebakken spekjes; een kwart van de kaas, de ui en de rest van de kaas over de pizza's. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin.
Voedings-
waarde
Energie2106 KiloJoules
501 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
21 gram
2 gram