culinaire zaken .nl |
Pizza met gerookte zalm | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 50 4 1 |
gram gram gram stuks eetlepel |
zalmsnipper (gerookt) kaas (Mon Chou) kaas (lichtbelegen) artisjok (hart) dille (vers) | ||
Berei- ding |
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 4 pizza's van ongeveer 12 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus over de pizza's en strooi de dille erover. Snij de zalm in stukjes, de verse roomkaas in blokjes en de artisjokhartjes in vieren. Verdeel deze over de pizza's en strooi de geraspte kaas erover. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 719 KiloJoules 171 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 10 gram 1 gram |