culinaire
zaken
.nl
Paprika gevuld met kippenlevertjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
50
4
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
boter (room-)
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
ketjap (asin)
madeira
sambal oelek
knoflook (poeder) ingrediënt info
sate (boeboe-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Paprika's wassen, van bovenkant kapje afsnijden (achterhouden) en met scherp mesje zaadlijsten verwijderen. Ui pellen en fijnsnipperen.

In pan met water paprika's en kapjes in 10 minuten bijna gaarkoken. Intussen in koekepan boter verhitten. Kippenlevertjes in 5 minuten lichtbruin bakken. Toevoegen: zout, peper, knoflookpoeder, boemboesatepoeder en ketjap. Door elkaar scheppen. Uit pan nemen en fijnsnijden. In zelfde koekepan ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: kippenlevertjes, madeira, tomatenketchup en sambal. Door elkaar scheppen. Paprika's afgieten, laten uitlekken en op 4 borden zetten. Vullen met kippenlevertjesmengsel. Kapje erop zetten.
Voedings-
waarde
Energie1320 KiloJoules
314 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
27 gram
5 gram