culinaire zaken .nl |
Paprika gevuld met kippenlevertjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 4 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kippenlever boter (room-) paprika (groen) ui ketchup (tomaten-) ketjap (asin) madeira sambal oelek knoflook (poeder) sate (boeboe-) peper zout | ||
Berei- ding |
Paprika's wassen, van bovenkant kapje afsnijden (achterhouden) en met scherp mesje zaadlijsten verwijderen. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met water paprika's en kapjes in 10 minuten bijna gaarkoken. Intussen in koekepan boter verhitten. Kippenlevertjes in 5 minuten lichtbruin bakken. Toevoegen: zout, peper, knoflookpoeder, boemboesatepoeder en ketjap. Door elkaar scheppen. Uit pan nemen en fijnsnijden. In zelfde koekepan ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: kippenlevertjes, madeira, tomatenketchup en sambal. Door elkaar scheppen. Paprika's afgieten, laten uitlekken en op 4 borden zetten. Vullen met kippenlevertjesmengsel. Kapje erop zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1320 KiloJoules 314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 27 gram 5 gram |