culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met witlof, ham en banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
150
12
6
3
1
gram
gram
gram
plakje
struik
stuks
stuks
aardappel ingrediënt info
kwark
kaas (belegen)
ham (Parma-)
witlof
banaan ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
De aardappelen in gelijke stukken snijden en gaar koken. Afgieten en warm houden. Van de witlof de kern kegelvormig uitsnijden en ze boven stoom 5 minuten voorkoken. De bananen dwars doorsnijden. Witlofstruikjes en halve bananen in ham wikkelen en om en om in een ovenschaal leggen. De aardappelen er omheen leggen. De kwark met het (grote) ei loskloppen en de kaas erdoor roeren, in de ovenschaal schenken zodat alles bedekt is. In een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 15 minuten laten garen en kleuren.
Voedings-
waarde
Energie1865 KiloJoules
444 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
22 gram
15 gram