culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met witlof, ham en banaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 150 12 6 3 1 |
gram gram gram plakje struik stuks stuks |
aardappel kwark kaas (belegen) ham (Parma-) witlof banaan ei (kip) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De aardappelen in gelijke stukken snijden en gaar koken. Afgieten en warm houden. Van de witlof de kern kegelvormig uitsnijden en ze boven stoom 5 minuten voorkoken. De bananen dwars doorsnijden. Witlofstruikjes en halve bananen in ham wikkelen en om en om in een ovenschaal leggen. De aardappelen er omheen leggen. De kwark met het (grote) ei loskloppen en de kaas erdoor roeren, in de ovenschaal schenken zodat alles bedekt is. In een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 15 minuten laten garen en kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1865 KiloJoules 444 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 57 gram 22 gram 15 gram |